Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Δευτέρα, Ιανουάριος 20, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Τα social media βλάπτουν σοβαρά τη νοημοσύνη

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 0 Votes )

Ψεύτικες ειδήσειςΔεν είναι λίγες οι φορές που σενάρια καταστροφολογίας διασπείρονται μέσα από τα λεγόμενα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (social media). Όμως είναι ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις που η θεματολογία και ο τρόπος που πλασάρονται οι ειδήσεις καταντάει προσβλητικός για την ανθρώπινη νοημοσύνη. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο άρθρο με τίτλο "η Μονσάντο κατασκευάζει μέλισσες ρομπότ για να κάνουν την επικονίαση"...μιας και στα άμεσα σχέδια της Μονσάντο είναι να εξοντώσει όλες τις μέλισσες του πλανήτη για να ελέγχει την επικονίαση!!

robotbees

Η είδηση ξεκίνησε από το πρόγραμμα του Χάρβαρντ για κατασκευή νανο-ρομποτ με τυπωμενα κυκλωματα και αισθητήρες χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος...Εδώ είναι και το επίσημο website του Χάρβαρντ

Φυσικά δεν άργησαν ορισμένα κοράκια του ίντερνετ να πάρουν αυτή την είδηση και να τη μετατρέψουν σε σενάριο καταστροφολογίας και συνομωσιολογίας με πρωταγωνιστή φυσικά...τη Μονσάντο!

H Monsanto είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία που ασχολείται με τη γεωργική βιοτεχνολογία και έχει μια ιστορία 110 ετών, με διάφορες δραστηριότητες στο ενεργητικό της. Τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί στενά με προβλήματα γεννετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, φαρμάκων και γενικότερα με θεωρίες περί ελέγχου της παγκόσμιας διατροφής και γεωργίας. Δεν είμαι αρμόδιος να υποστηρίξω ή να απορρίψω αυτές τις θεωρίες ούτε και είναι εύκολο κανείς να το κάνει. Άλλωστε είναι θέματα απόρρητα και καλά προστατευμένα με επιχειρηματικά κίνητρα.

Εκεί που πρέπει λοιπόν να σταθώ είναι στο γεγονός οτι κάποιος με μεγάλη σκοπιμότητα πήρε την είδηση της νανο-ρομποτικής του Χάρβαρντ, τη συνδύασε κομψά με τα σενάρια γύρω από τη Μονσάντο και έπλασε ένα σπουδαίο άρθρο με τίτλο Μέλισσες ρομπότ που χρησιμοποιούνται για την επικονίαση των καλλιεργειών από τη Monsanto.

Από το άρθρο ξεχωρίζουν 2-3 φράσεις που ενώ είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους έρχονται στο μυαλό του αφελή να στήσουν το σενάριο

  • Τα προβλήματα της μόλυνσης θα πρέπει επίσης να προσθέσω ότι, λόγω της ολοένα και πιο διαδεδομένης χρήσης των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια των εταιρειών βιοτεχνολογίας, όπως η Monsanto, και η απώλεια της γενετικής ποικιλομορφίας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα για τις μικρές μέλισσες.

  • Αλλά μην ανησυχείτε, οι κοινοί γνωστοί επικονιαστές, τα πουλιά και οι μέλισσες, μπορούν σύντομα να είναι άσχετα με τις διατροφικές ανάγκες του πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, η Harvard Robotics αναπτύσσει μια λύση για την κρίση: σμήνη από ρομπότ (piccoleapi), που χτίστηκαν από τιτάνιο και πλαστικό και μπορούν να γονιμοποιούν γιγαντιαίες εκτάσεις των ΓΤΟ καλλιεργειών.

Στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται στο θέμα των γεννετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, στη δεύτερη στο θέμα των νανο-ρομπότ του Χάρβαρντ. Και ακριβώς εδώ ο αρθρογράφος συνδέει τα δύο θέματα μεταξύ τους στήνοντας τον πονηρό τίτλο δημιουργώντας το "σκάνδαλο"... Προφανώς μέσα στο άρθρο δεν υπάρχει ουδεμία λογική σύνδεση μεταξύ των δύο θεμάτων, ούτε και στη σελίδα του Χάρβαρντ. Επιλέγουν και μια εικόνα που φτιάχτηκε από μια εταιρεία Brandpower που ασχολείται με θέματα οπτικής διαφήμισης και εμπλουτίζουν το ψευτοάρθρο τους!

Και δε θα ξαφνιαστώ καθόλου όταν αύριο μεθαύριο δεκάδες ελληνικά μπλογκ αντιγράψουν και αναμεταδώσουν αβίαστα και αφιλτράριστα το συγκεκριμένο άρθρο δημιουργώντας ένα θέμα από το πουθενά...κάτι σαν το θέμα με την κανέλα και το μέλι που σώζει ζωές!!

Και μετά σου λέει μας ψεκάζουν...λες και δεν είμαστε αρκετά αφελείς από μόνοι μας!!

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 244 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης