Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Δευτέρα, Ιανουάριος 20, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Μέλι - Ο χρυσός χωρίς χρυσάφι

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 11 Votes )

goldhoneyΣτο κορυφαίο Ελληνικό μέλι, το θυμαρίσιο, προστέθηκε βρώσιμος χρυσός! Και το αποτέλεσμα; Ένα προίόν το οποίο κερδίζει Βραβείο Καινοτομίας Τροφίμων. Μια εκπληκτική ιδέα, ένα τολμηρό εγχείρημα.

Τρώγεται ο χρυσός;

Το πολύτιμο μέταλλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων αλλά και στην ψυχική ευεξία. Ο χρυσός μεταφέρεται μέσω της ουσίας γ-PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα. Ο χρυσός προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αντιμετωπίζοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες.

 

Ιστορικά, ο χρυσός ήταν γνωστός για τις θεραπευτικές, αλλά και τις καλλυντικές του ιδιότητες. Στα χρόνια της Κλεοπάτρας, ο καθαρός χρυσός ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα κοιμόταν με μάσκα χρυσού κάθε βράδυ! Στην αρχαία Ρώμη βάλσαμα χρυσού χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων. Επιπρόσθετα, ο χρυσός θεωρείτο φάρμακο και κλειδί για τη νεότητα στην αρχαία Κίνα, καθώς η βασίλισσα της δυναστείας Ch' ing χρησιμοποιούσε τον χρυσό στο πρόσωπό της κάθε ημέρα.Καθώς και οι Τσάροι στην Ρωσία τον χρησιμοποιούσαν σε όλα τα τρόφιμα και εδέσματα τους, ως συλλέκτη μικροβίων και δηλητηρίων.

 

 

Μάλιστα...αυτά λέει το άρθρο που εύκολα αναδημοσιεύεται στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες, σαν μια καλοστημένη διαφημιστική και ακριβοπληρωμένη καμπάνια. Υποθέτω βέβαια πως απλά έτυχε να τραβήξει την προσοχή των δημοσιογράφων. Βέβαια έτυχε να φωτογραφίσουν και τα βαζάκια, να πουν τη φίρμα του προϊόντος και να εξυμνήσουν την αξία του χρυσού στη διατροφή...της Κλεοπάτρας, ίσως της πιο διεστραμένης και εγωκεντρικής θηλυκής προσωπικότητας της ιστορίας, μεγάλο τεκμήριο για την απόδειξη της αξίας του χρυσού στην υγεία μας.

Επίσης το γεγονός οτι το θυμαρίσιο είναι το ακριβότερο, δε συνεπάγεται πως είναι και το "κορυφαίο" όπως λέει το άρθρο.

Και ως δικηγόρος του διαβόλου αναζητώ τις δεκάδες επιστημονικές έρευνες που παρουσιάζουν τα οφέλη του χρυσού στην ανθρώπινη διατροφή και που καταλήγω; Πουθενά! Δεν κατάφερα να βρω καμία έρευνα, κανένα πείραμα, παρά μόνο διάφορα κείμενα που μόνο επιστημονικά δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Για παράδειγμα λένε οτι επειδή ο χρυσός είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και επειδή τα κύτταρα μας επικοινωνούν με ηλεκτρικούς παλμούς, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα σκέψης αν είχαμε σωματίδια χρυσού στο σώμα μας...αν σας έπεισαν μπράβο τους.

Είναι γνωστό, λέει το διαδίκτυο, ότι σε όλο τον κόσμο, από πολύ παλιά κατανάλωναν χρυσό οι πλούσιοι και εκκεντρικοί.Ε και τι έγινε; Και ναρκωτικά κατανάλωναν οι πλούσιοι και εκκεντρικοί. Και άλλα πολλά τραγικά πράγματα έκαναν για να ξεχωρίζουν από τον "ταπεινό λαό", πνιγμένοι μέσα στη ματαιοδοξία τους.

Τώρα λοιπόν,πουλάνε φύλλα βρώσιμου χρυσού και στο μέλι. Λες και το μέλι από μόνο του, δεν είναι "χρυσός" για την υγεία μας. Και μάλιστα, με αποδείξεις!

Αφήστε λοιπόν τα χρυσάφια για τους "Ωνάσηδες" του πλανήτη και προτιμήστε το άριστο ελληνικό μέλι που θα προμηθευτείτε από Έλληνες μελισσοκόμους

Απλές σκέψεις δικές μου...

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 305 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης