Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Μαθήματα μελισσοκομίας - Σωστές βάσεις για μεγάλες προοπτικές

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 6 Votes )

Σεμινάρια μελισσοκομίας για αρχάριους και προχωρημένους

omada_melissokomon_se_mathima

  • Τα μαθήματα μελισσοκομίας θα σου δώσουν την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τις μέλισσες κάτω από την επίβλεψη έμπειρων μελισσοκόμων που θα σε καθοδηγήσουν με ασφάλεια στα πρώτα σου βήματα.
  • Θα μπορέσεις να αποκτήσεις τις πρώτες σου εμπειρίες απο την πρακτική μελισσοκομία πριν δαπανήσεις χρήματα σε κυψέλες και μελίσσια που εν τέλει μπορεί να μη σε γεμίζουν πραγματικά.
  • Θα αποκτήσεις ένα μεγάλο φάσμα γνώσεων (θεωρητικών και πρακτικών) για τη σύγχρονη μελισσοκομία, γνώσεις που θα κάνουν το νέο ξεκίνημα πολύ ευκολότερο.
  • Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο οτι οσοι ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη μελισσοκομία χωρίς την παρακολούθηση μαθημάτων ή την επίβλεψη έμπειρου μελισσοκόμου, αναγκάστηκαν να αγοράσουν πολλές φορές μελίσσια λόγω συνεχόμενων απωλειών απο ασθένειες ή πείνα. Οι λανθασμένοι χειρισμοί κοστίζουν πολύ περισσότερο απο όσο φαντάζεται κανείς.

Στα σεμινάρια αυτά ο εκπαιδευόμενος θα μπορέσει να μπει ομαλά μέσα στη μελισσοκομική τεχνική, να εμπεδώσει ορισμένα βασικά πράγματα και να μάθει πάνω απο όλα τον τρόπο σκέψης των μελισσοκόμων. Απο κει και πέρα θα χρειαστεί απο τον ίδιο μια πολύχρονη ενασχόληση για να μπορέσει σταδιακά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος και με σωστή και μεθοδική δουλειά να ανήκει στους επαγγελματίες μελισσοκόμους.

Στην Ελλάδα το επάγγελμα του μελισσοκόμου έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και αρκετά περιθώρια επαγγελματικής αποκατάστασης. Δεν είναι η κότα με τα χρυσά αυγά αλλά σίγουρα θα ανοίξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη συμπλήρωση του εισοδήματος σας.

Η μελισσοκομία είναι πάνω απο όλα αγάπη για τη φύση και τη μέλισσα. Είναι γενικά παρατηρημένο οτι όσοι ασχολούνται με τη μέλισσα και το μαγικό κόσμο της σύντομα μαγεύονται και δεν τον αλλάζουν με τίποτα.


Για να καλύψουμε πλήρως τη μεγάλη γκάμα ενδιαφερομένων για τα μαθήματα μελισσοκομίας, επιλέξαμε τη διοργάνωση τριών διαφορετικών κατηγοριών:

  • Τα τακτικά μαθήματα αρχαρίων θα διαρκούν ένα μήνα, θα περιλαμβάνουν δύο τρίωρες συναντήσεις ανα εβδομάδα και μία 3ωρη πρακτική εκπαίδευση κάθε σαββατοκύριακο και θα αφορούν τους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο, που δεν έχουν δικά τους μελίσσια, και που ενδεχομένως (όχι απαραίτητα) έχουν κάποιες βασικές θεωρητικές γνώσεις.
  • Τα τακτικά μαθήματα αρχαρίων θα διαρκούν ένα μήνα, θα περιλαμβάνουν δύο τρίωρες συναντήσεις ανα εβδομάδα και μία 3ωρη πρακτική εκπαίδευση κάθε σαββατοκύριακο και θα αφορούν τους ενδιαφερόμενους που έχουν κάνει τα πρώτα βήματα στη μελισσοκομία, κατέχουν λίγα μελισσοσμήνη και επιθυμούν να εντρυφήσουν ακόμα περισσότερο στο επάγγελμα ή το χόμπι του μελισσοκόμου. Θεωρείται δεδομένη η γνώση βασικών θεωρητικών στοιχείων ώστε να μπορεί το τμήμα να προχωράει ομαλά.
  • Επίσης θα διοργανώνονται και ταχύρυθμες εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας 1 εβδομάδας που θα περιλαμβάνουν δύο τρίωρα(3ωρα) θεωρητικά μαθήματα και μια 3ωρη πρακτική εκπαίδευση μέσα στο σαββατοκύριακο.

Λεπτομέρειες:

Θα δίδεται βιβλίο με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και επιπλέον σημειώσεις από ελληνικά ή ξενόγλωσσα δημοσιεύματα σε θέματα μελισσοκομίας.

Τα θεωρητικά μαθήματα μελισσοκομίας θα διεξάγονται σε αίθουσα διδασκαλίας με χρήση σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού, με σημειώσεις και οργάνωση.

Τα πρακτικά μαθήματα μελισσοκομίας θα γίνονται σε οργανωμένο μελισσοκομείο εντός Αττικής, θα περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων (εφόσον το επιθυμούν) σε βασικές μελισσοκομικές εργασίες και θα γίνεται και μια μορφή αξιολόγησης εκ μέρους των εκπαιδευτών – μελισσοκόμων.

Αν ανήκετε σε σύλλογο ή σε κοινωνική οργάνωση ή σε κρατικό φορέα και ενδιαφέρεστε για τη διοργάνωση σεμιναρίου/ ομιλίας/ παρουσίασης στη δική σας περιοχή επικοινωνήστε μαζί μας κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες σχετικά με τα

σεμινάρια / μαθήματα μελισσοκομίας μπορείτε να ανατρέξετε στη διεύθυνση:

www.Μ ε λ ι σ σ ο κ ό μ ο ς.gr

Σχόλια  

 
+1 #1 Μαρια Πιερριδου 10-07-2011 12:32
θα ηθελα να παρακολουθησω μαθηματα μελισσοκομιας. Ευχαριστω
 
 
+1 #2 ΕΛΕΝΗ ΜΑΛΙΩΚΑ 03-08-2011 08:08
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 485 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης