Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Δευτέρα, Ιανουάριος 20, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Επιδοτείται το "κρητικό" καλάθι της νοικοκυράς

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 0 Votes )

Με κρητικά προϊόντα θα αποτελείται το πρώτο από τα «καλάθια» που επιδιώκει να δηµιουργήσει το ΥπΑΑΤ σε καθεµία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας

 

Με κρητικά προϊόντα θα αποτελείται το πρώτο από τα «καλάθια» που επιδιώκει να δηµιουργήσει το ΥπΑΑΤ σε καθεµία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας

Κρητικά προϊόντα θα περιλαµβάνει το πρώτο καλάθι - πιλότος µε αγροτικά είδη, τρόφιµα και ποτά, που µε βάση την πρωτοβουλία του υπουργείου θα επιδοτηθούν µε κοινοτικά κονδύλια για να βρουν καλύτερη θέση στα ράφια των σούπερ µάρκετ και να προωθηθούν µε αξιώσεις στις ξένες αγορές. Σύµφωνα µε δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πιλοτικό αυτό πρόγραµµα θα παρουσιαστεί την Κυριακή από τον Πρωθυπουργό, στο Ρέθυµνο, από κοινού µε τον αρµόδιο υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη.

Το κρητικό καλάθι θα περιλαµβάνει, σύµφωνα µε την πρόταση που εξετάζει το υπουργείο, πολλά ή και το σύνολο από τα Προϊόντα Ονοµασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ) του νησιού, όπως δέκα ελαιόλαδα, τρεις τύπους τυριών, το κρητικό παξιµάδι, την ελιά θρούµπα, τρεις τύπους κρασιού, καθώς επίσης οπωροκηπευτικά βιολογικής γεωργίας όπως το σταφύλι και κηπευτικά κυρίως θερµοκηπίου, όπως τοµάτες, λεµόνια, κ.ά.

Πέραν αυτών υπάρχουν σκέψεις να ενταχθούν παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα (όπως τσικουδιά, ξηρός ανθότυρος, απάκι, κεφαλοτύρι, χυλοπίτες, κ.ά.), χόρτα όπως το σταµναγκάθι και η αγριοαγκινάρα, αρωµατικά βότανα τα οποία υπάρχουν το νησί (όπως δίκταµο, φασκόµηλο, µέντα, ρίγανη, κ.ά.), λευκό τυρί άλµης, γιαούρτι, ακόµη και είδη από τροπικές ή υποτροπικές καλλιέργειες που ευνοούνται από το κλίµα, όπως αβοκάντο, µάνγκο, φραγκόσυκα, κ.ά.
Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να έχουν συγκεκριµένες προδιαγραφές και θα βασιστούν σε ελέγχους που θα κάνει στους συνεταιρισµούς που τα παράγουν ο Οργανισµός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Agrocert).

 

Πηγή: Αγρότυπος

 

 

Τύποι μελιών 

Ασφαλώς δε θα ξεχάσουν το κρητικό μέλι και τον κρητικό βασιλικό πολτό. Το πως προέκυψε αυτή η επιλογή της Κρήτης ως πρώτη, ποιος θα μας το εξηγήσει στους υπόλοιπους Έλληνες; Ας ελπίσουμε να είναι απλά η αρχή και να συνεχιστεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα το πρόγραμμα. Αν όχι, τότε θα δημιουργήσουν χάσμα μεταξύ παραγωγών και μελισσοκόμων. Σε μια πολιτεία ίσων δε χωράνε διακρίσεις.

Μήπως δεν υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα στην υπόλοιπη Ελλάδα; Πολλά είναι τα παράπονα για τις άνισες κατανομές επιδοτήσεων και ενισχύσεων και καλά είναι το κράτος και οι φορείς να είναι πιο δίκαιοι ως προς τα κεφάλαια.

 

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 301 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης