Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Τρίτη, Ιούλιος 07, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Ξανάρχονται τα συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ ΕΠΙΛΟΓΗ

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 12 Votes )

epilogi_super_marketΜετά από, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, επανέρχονται στο προσκήνιο τα συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ με στόχο την πώληση ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε συνεταιριστική βάση και θα έχουν ανταγωνιστικές τιμές. Μια προσπάθεια που έχει πλέον την στήριξη της ΠΑΣΕΓΕΣ (η κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση) και ευελπιστεί στην στήριξη της πολιτείας καθώς η οικονομική κρίση, οδηγεί πάλι, στις ρίζες.

 

 

Ύστερα από μια περίοδο άνθησης την δεκαετία του '90, οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί που είχαν φτάσει να έχουν περισσότερα από 250 σούπερ μάρκετ, «βούλιαξαν» στον έντονο ανταγωνισμό των πολυεθνικών σούπερ μάρκετ και στις εγγενείς τους δυσκολίες (κακοδιαχείριση, έλλειψη στελεχών εσωτερικούς ανταγωνισμούς, κομματικοποίηση κλπ)

Ξεκίνησαν ως καταναλωτικοί συνεταιρισμοί προχώρησαν στη φίρμα COOP επιδιώκοντας τεχνογνωσία από ευρωπαϊκούς καταναλωτικούς συνεταιρισμούς, και έφτασαν στην επωνυμία «Ελληνική Διατροφή». Οι περισσότεροι αυτοδιαλύθηκαν μέσα σε σκάνδαλα, ενώ χιλιάδες πολίτες έχασαν πολλά χρήματα, καθώς πολλοί από τους συνεταιρισμούς αυτούς έκαναν και πιστωτικές (τραπεζικές) εργασίες, για να έχουν ρευστότητα.

Τώρα, επανέρχονται στον προσκήνιο. Πρόσφατα, συστάθηκε μία ανώνυμη εταιρία στην οποία μετέχουν η Ελληνική Διατροφή,κ δεκατρείς Ενώσεις υπό την ΠΑΣΕΓΕΣ και ιδιώτες. Στο μετοχικό της κεφάλαιο που ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, μετέχουν κατά 65% οι συνεταιρισμοί και κατά 35% οι ιδιώτες. Η εταιρία αυτή θα διατηρήσει τον τίτλο Ελληνική Διατροφή, άλλα τα σούπερ μάρκετ που θα ιδρύσει, θα φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Επιλογή». Σ' αυτή τη φάση, στο σχήμα αυτό μετέχουν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις ΣΚΟΣ, ΑΣΚΤΕ, Τυχερού Έβρου, η Τρίκκη, η ΕΒΟΛ, ο Α.Σ. Χαλάστρας και οι ΕΑΣ, Σητείας, Μεσσηνίας, Καβάλας, Λαμίας, Έβρου, Φλώρινας και Τιρνάβου. Όπως έχει ανακοινωθεί τα δύο πρώτα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Επιλογή» θ' ανοίξουν στην Αττική (Νίκαια, Αργυρούπολη) και στη συνέχεια θ' ανοίγει ένα κάθε μήνα στην επαρχία, ώστε ως το τέλος του 2011 να λειτουργούν δεκαπέντε συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ.

Στα καταστήματα αυτά θα κυριαρχούν τα προϊόντα των συνεταιρισμών-μετόχων. Π.χ. εκλεκτό λάδι Σητείας, ρύζι Χαλάστρα, γάλα της ΕΒΟΛ κλπ.

Ποιος θα είναι ο ρόλος των μελισσοκόμων στη νέα αυτή προσπάθεια για διάσωση του αγροτικού και παραγωγικού κόσμου? Θα βρεθούν πάλι τα μεγάλα ονόματα στο ρόλο παραγωγών μονοπωλώντας την αγορά ή οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί θα διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει? Η ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΟΜΣΕ πρέπει να δώσουν το στίγμα τους και να προωθήσουν τη δράση αυτή.

Το εμπόριο είναι ένας απο τους σημαντικότερους πόρους εθνικού φόρου για το κράτος και η Ελλάδα είναι μια χώρα οπου ο ανταγωνισμός δυστυχώς δε λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να αλλάξουν προς το καλύτερο. Κάντε τη δική σας ΕΠΙΛΟΓΗ!

Τα καταστήματα ΕΠΙΛΟγη

Μέχρι σήμερα βρίσκονται στο κωδικολόγιο των καταστημάτων «ΕΠΙΛΟγή» 273 κωδικοί προϊόντων που προέρχονται από 28 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών καθώς και από 7 μεμονωμένους παραγωγούς, ενώ αυτό προστίθενται καθημερινά νέα προϊόντα.

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, σε Αργυρούπολη, Κολωνό, Κορυδαλλό και Ίλιον, οι ακριβείς διευθύνσεις των οποίων είναι οι εξής:

 

1o Κατάστημα: Λ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 17, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ.: 210 9969920

2o Κατάστημα: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 55 & ΑΡΓΟΥΣ, ΚΟΛΩΝΟΣ ΤΗΛ.: 210 5124207

3o Κατάστημα: ΠΟΝΤΟΥ 14 & ΑΒΕΡΩΦ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΗΛ.: 210 4972227

4o Κατάστημα: Αίαντος 59, ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ.: 210 2622411

Σχόλια  

 
+3 #1 IxNiLaTiS 04-12-2010 10:20
Είπες: "κακοδιαχείριση, έλλειψη στελεχών εσωτερικούς ανταγωνισμούς, κομματικοποίηση κλπ"
Ε, αυτά λοιπόν θα συμβούν και τώρα ...
Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να μην επέμβουν οι μεγάλοι του είδους με λαδώματα κλπ και να υποδαυλίσουν την όλη προσπάθεια.
Το τί πραγματικά συμβαίνει με αυτή τη χώρα είναι περίπλοκο και μόνον από φιλοσοφική και αποκρυφιστική πλευρά μπορεί να δεί κάποιος την αιτία του προβλήματος. Δεν συνεχίζω να μήν με πείτε ηλίθιο. :))
 

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 404 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης