Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Ανάρτηση μέλους - Σημαντικό και παράξενο

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 0 Votes ) 108-BeesΠρίν μιά εβδομάδα με επισκέφτηκε γνωστός μου αλλοδαπός μελισσοκόμος, που έχει τα μισά του μελίσσια του πολύ κοντά στα δικά μου, περίπου 500 μέτρα, και τα άλλα μισά σε απόσταση περίπου 3χλμ. και μου ζήτησε την βοήθειά μου:

Σε όλα αυτά λοιπόν που απέχουν περίπου 3χλμ, παρατήρησε έξω από τις κυψέλες του πολλές νεκρές μέλισσες. Αμέσως πήγα να δώ τι συμβαίνει. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, αλλά αυτό που δεν μπορούν να μεταδώσουν είναι η άσχημη μυρωδιά της σαπίλας που ανέδυαν οι νεκρές μέλισσες και μάλιστα από μακρυά.Ε, το κακό έφτασε σήμερα και στο δικό μου μελισσοκομείο.Πήγα σήμερα και τρελάθηκα … Σε περίπου 40 κυψέλες μου είδα το ίδιο φαινόμενο. Το περίεργο είναι ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει στα δυνατά μελίσσια. Τα αδύνατα είναι εντάξει!


Πτώματα και μέσα στην κυψέλη.


Ακόμα και μέσα στους τροφοδότες – δεν είχα βάλει σιρόπι μέσα, άρα δεν πρόκειται για μέλισσες που πνίγηκαν ή κόλλησαν στο σιρόπι.Πολλές έχουν σκαρφαλώσει σε χόρτα και κλαδάκια μπροστά στις εισόδους, και έχουν μείνει εκεί πεθαμένες, επίσης με παρατεταμένες προβοσκίδες και ανοικτά φτερά όπως φαίνεται στην επάνω φωτογραφία.

Έχει ιδέα κανείς τι συμβαίνει;

Σχόλια  

 
0 #1 Γιώργος Κουντουράκης 15-11-2010 00:42
Φίλε μου κατα 95% πρόκειτε για δηλητηρίαση απο κάποιο εντομοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε για ψεκασμό, τουλάχιστον αυτό δηλώνουν και οι προτεταμένες γλώσσες των μελισσών προς τα έξω!
 
 
0 #2 Eskioglou Miltiadis 15-11-2010 15:57
Και εγώ αυτό πιστεύω έως που είμαι και σίγουρος και μάλιστα έγινε χρήση ισχυρού δηλητηρίου.Τι καλιέργειες υπάρχουν στην περιοχή που χρειάστηκαν ψεκασμό αυτή την εποχή?δεδομένου ότι αυτόν το μήνα οι θερμοκρασίες έιναι υψηλές και ευνοούν τις ασθένειες σε δέντρα και λαχανικά.
 
 
0 #3 Παναγιώτης 15-11-2010 21:14
Αν το πρόβλημα είναι τοξική γύρη που μαζεύουν απ τους Φοίνικες ... δεν σώνομαι γιατί έχουν αποθηκεύσει αρκετή.
Λόγω του προβλήματος με το σκαθάρι του φοίνικα, τους έχουν ψεκάσει με ισχυρά εντομοκτόνα, που έχουν μπει μέσα στο φυτό και έτσι όλο το φυτό είναι δηλητηριασμένο, όπως και η γύρη.
Ούτε ρώτησαν κανέναν, ούτε ενημέρωσαν κανέναν.
Απλά ψέκασαν!
 
 
0 #4 sakisakkos 10-02-2011 13:05
φίλε αν και αρκετά αργά διαβάζω το άρθρο σου και έχω τρεις προβληματισμούς ορμώμενος από το γεγονός ότι δεν πρέπει να χάνετε κανένα καλό μελίσσι... α)αν έχουν ξαναπάει εκεί τα μελίσσια ίδια εποχή, β) αν ενόχλησαν κανένα και έκανε κανένα κακό γ) κάπου εκεί κοντά κάποιος ψέκασε και τα καλά μελίσσια έχοντας πιο πολλές εργάτριες αυτά πάθανε την μεγαλύτερη ζημιά.... ευχαριστώ που με διάβασες ....
 

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 540 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης