Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Επιτυχημένο το 1ο Φεστιβάλ Μελιού

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 1 Vote ) Γιορτή ΜελιούΤο 1ο Φεστιβάλ Μελιού του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ν. Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.
Οι πολίτες της Κομοτηνής, περιηγήθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης απολαμβάνοντας τους λουκουμάδες που παρείχε δωρεάν ο σύλλογος και ενημερώνονταν για το μέλι που εκτείθονταν, αλλά και για τα άλλα προϊόντα των μελισσών όπως η γύρη, η πρόπολη, ο βασιλικός πολτός και το κερί.


Παρόλο που οι εκθέτες δεν ήταν πολλοί, και οι εκδηλώσεις καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων περίσσευε, κάτι που μεταφέρθηκε και στον κόσμο, που έμεινε στην πλατεία το κρύο βράδυ της Παρασκευής για να παρακολουθήσει τους παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της Ροδόπης.

Ο κ. Ζάχος Δημήτριος, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ν. Ροδόπης τόνισε ότι στόχος του φεστιβάλ, είναι η επαφή των πολιτών με τα προϊόντα της μέλισσας «Πραγματοποιεί ο συνεταιρισμός μας, το πρώτο του φεστιβάλ, και είναι ένα ξεκίνημα που έπρεπε να γίνει.
Προσπαθούμε ο Ροδοπαίος καταναλωτής να γνωρίσει τα προϊόντα της κυψέλης, ταυτόχρονα όμως να γνωρίσει και την αγνότητα αυτών των προϊόντων, γιατί πολλά κυκλοφορούν στα ράφια, τα οποία γράφουν μέλι αλλά δεν είναι μέλι.

Πρέπει λοιπόν ο Ροδοπαίος καταναλωτής να εμπιστευτεί το συνεταιρισμό μας, να εμπιστευτεί τον μελισσοκόμο, τον γείτονά του, τον συμπολίτη του , τον χωριανό του, να καταναλώνει από αυτόν, γιατί εμείς κάνουμε την προσπάθεια να φτάνει το μέλι αγνό στο τραπέζι του.»

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού επισήμανε ότι ο κλάδος του μελιού έχει πάρα πολύ καλή δυναμική, με το ελληνικό μέλι να έχει ζήτηση στο εξωτερικό αλλά να μην είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, με αποτέλεσμα να εισάγονται 700 τόνοι μέλι κάθε χρόνο, πολλές φορές χαμηλότερης ποιότητας.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του κέντρου «Δήμητρα» κ. Κώστας Μπούντας δήλωσε πως η προσπάθεια του συνεταιρισμού χαίρει της αμέριστης συμπαράστασης της ομάδας πρωτοβουλίας Τοπικού Συμφώνου Ροδόπης που στόχο έχει τη στήριξη των ποιοτικών τοπικών προϊόντων.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την πρωτοβουλία που πήρε ο μελισσοκομικός συνεταιρισμός, είναι μια προσπάθεια η οποία πυκνώνει τις παρουσίες των τοπικών προϊόντων και είναι μια θετική συνέχεια της προσπάθειας που ξεκινήσαμε.

Τη χειροκροτούμε, τη στηρίζουμε, γιατί πιστεύουμε ότι το μέλι της Ροδόπης είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην κατάρτιση των νέων μελισσοκόμων, που μου έλεγε και ο κ. Ζάχος ότι συνεχώς έχουμε καινούριες εγγραφές στον συνεταιρισμό.

Αυτό δείχνει ότι η μελισσοκομία έχει μια δυναμική στην περιοχή εμείς σαν κέντρο Δήμητρα θα φροντίσουμε για την κατάρτιση, πάντα με στόχο την καλή ποιότητα.» Να τονίσουμε ότι το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα από την περίοδο που θα έπρεπε να γίνει, κάτι που οφείλεται στην υψηλή ζήτηση που είχε το μέλι της Ροδόπης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετό για την εκδήλωση, γεγονός που κατά τον κ. Μπούντα είναι πολύ ευχάριστο, μιας και όλοι προσπαθούν για ένα αξιοπρεπές εισόδημα και η εξασφάλιση των πωλήσεων είναι κίνητρο για τους μελισσοκόμους να τα πάνε ακόμα καλύτερα.

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 557 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης