Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα ICE 3500 - Νέα μέθοδος ανάλυσης μελιού

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 2 Votes ) atomic_absorptionΗ εταιρεία Thermo Fisher Scientific ανακοίνωσε μια επαναστατική μέθοδο για την ανάλυση των υπολειμμάτων στο μέλι με ατομική απορρόφηση χρησιμοποιώντας το Thermo Scientific ICE 3500, ένα φασματογράφο ατομικής απορρόφησης.

Ο ICE 3500 προσφέρει ένα σχέδιο διπλού atomiser που επιτρέπει αυτόματη, επαρκή και ασφαλή εναλλαγή μεταξύ ανάλυσης πυράκτωσης φλόγας και γραφίτη χωρίς την ανάγκη για παρέμβαση του χρήστη ή μικρορύθμιση ευαισθησίας.

Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους πυράκτωσης φλόγας και γραφίτη οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν υψηλού και χαμηλού επιπέδου αναλύσεις στο ίδιο όργανο.

Το σύστημα εισαγωγής του δείγματος για φλόγα είναι ικανό να δοκιμάσει δείγματα διαλυμένου μελιού χωρίς έμφραξη ή μόλυνση, ενώ το σύστημα πυράκτωσης χειρίζεται με ευκολία τα δείγματα που έχουν αφομοιωθεί με οξύ.

Η μέθοδος περιγράφεται σε μια νέα μελέτη εφαρμογής με ονομασία "Η ανάλυση των ιχνοστοιχείων στο μέλι με φασματογραφία ατομικής πυράκτωσης φλόγας και γραφίτη" και είναι διαθέσιμη για download απο το site της εταιρείας Thermo Fisher Scientific.

Στην ευρωπαϊκή Ένωση το μέλι πρέπει να υπακούσει σε πολύ αυστηρές προδιαγραφές συστατικών, συμπεριλαμβανομένου ορίων ζάχαρης, υγρασίας και περιεκτικότητας σε hydroxymethylfurfural για να σιγουρευτεί η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων για κατανάλωση.

Επιπρόσθετα τα μέλια από μερικές γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, ανάλογα με τα φυτά της περιοχής, έχουν υψηλότερη τιμή από άλλα και έτσι ο έλεγχος της γνησιότητας της προέλευσης τους έχει πλέον μεγάλη σημασία.

Γενικά στη δυτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία το μέλι εισάγεται από την Ασία ή τη Νότια Αμερική και έχει χαμηλότερη τιμή από το παραγόμενο εκεί μέλι. Ως εκ τούτου είναι πολύ συνηθισμένη η αλλαγή της ετικέτες και το βάφτισμα του μελιού σε ντόπιο!

Είναι βασικό μέλημα της βιομηχανίας μελιού να εξασφαλίσει ότι το μέλι που πάει για εξαγωγές είναι επεξεργασμένο και έχουν γίνει αναλύσεις ώστε να μην περιέχει ουσίες επικίνδυνες για την υγεία.

Η ιξώδης και ζαχαρώδης φύση του μελιού το καθιστά δύσκολο στην ανάλυση και ανίχνευση ποσοτικών ιχνών ουσιών.

Αυτή η εφαρμογή τώρα επιδεικνύει πως η φασματογραφία με πυράκτωση φλόγας και γραφίτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την ταχύτερη ανάλυση ενώ μειώνει και το λειτουργικό κόστος.

Ο φασματογράφος ICE 3500 είναι ένας μόνιμα ρυθμισμένος, πραγματικά δυαδικός atomiser που επιτρέπει γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα σε μεθόδους φλόγας και γραφίτη χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα αυξημένη παραγωγή αναλύσεων.

Το όργανο προσφέρει παράλληλα διορθώσεις υποβάθρου Deuterium and Zeeman για εγγυημένη απόδοση και ευέλικτη ανάλυση χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο ενσωματωμένος δειγματολήπτης πυράκτωσης επίσης επιταχύνει την ανάλυση προετοιμάζοντας αυτόματα τα πρότυπα εργασίας από ένα μοναδικό master-standard και προσθέτει τους τροποποιητές μήτρας στα δείγματα πριν από την ανάλυση τους.

Το οπτικό σύστημα Graphite Furnace Television (GFTV) προσφέρει εικόνες υψηλής ανάλυσης των συμβάντων που διαδραματίζονται μέσα στο καμίνι γραφίτη για βέλτιστη εναπόθεση δείγματος και βελτίωση των μεθόδων.

Η παράλληλη λειτουργία του καμινιού και του δειγματολήπτη ελαχιστοποιεί τον συνολικό κύκλο του πυράκτωσης ενώ η υψηλή ακρίβεια, συστήματα οπτικής διπλού φακού του ICE 3500 παρέχουν ανίχνευση χαμηλών ορίων και σταθερότητα ανάλυσης

 

 

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 467 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης