Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Πέμπτη, Ιανουάριος 23, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Ειδησεις - Νεα Ένα μελίσσι στο Παρίσι

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 1 Vote )

Ένα μελίσσι στο Παρίσιurban-bees-rooftop-hive-paris

Παρίσι, 9.00π.μ.

-

Περπατάς ανάμεσα στα αμάξια...υψώνεις το βλέμμα σου και βλέπεις τις μέλισσες να βουίζουν πάνω από το κεφάλι σου! Στην οροφή του κτιρίου της Όπερας Garnier, στην καρδιά του Παρισιού, ο Jean Paucton τρυγάει το μέλι του

 

 

Ο Paucton ξετρύπωσε ένα μέρος πολύ ξεχωριστό και πρωτότυπο για τις μέλισσες του και στηρίζεται στα πολυάριθμα εξωτικά φυτά της πόλης για να συλλέξει το μέλι του

 

Το Παρίσι έχει απίστευτα πολλές πράσινες εκτάσεις, είπε ο μελισσοκόμος. Στα πάρκα και στους κήπους υπάρχουν πολλά εξωτικά φυτά και δέντρα ηλικίας άνω των 300ετών. Ο Paucton ανακάλυψε αυτή την πρωτότυπη τοποθεσία για τα μελίσσια του πριν από 30 περίπου χρόνια. Τώρα πια υπάρχουν πολλοί μελισσοκόμοι που κάνουν το ίδιο με αυτόν. Υπάρχουν περίπου 300 μελίσσια στο Παρίσι

 

Οι μεταλλικές σκάλες που οδηγούν στην οροφή της πίσω πτέρυγας του κτιρίου αρχικά προορίζονταν για τους καθαριστές των καμινάδων. Ο Paucton τις χρησιμοποιεί κάθε δεύτερη μέρα για να φτάσει στα μελίσσια του. Ο 77χρονος σκαρφαλώνει μέσα από ένα παράθυρο και προσεκτικά βάζει τα πόδια του σε μια στενή λωρίδα της οροφής. Δεν υπάρχει κάγκελο να κρατηθεί Η θέα περιλαμβάνει τις γύρω στέγες, τον Πύργο του Άιφελ και τους ουρανοξύστες της Defence.

 

O Paucton εμπνεύστηκε την ιδέα αφού αγόρασε ένα μελίσσι που σκόπευε να τοποθετήσει σε κτήμα του στην επαρχία. Αλλά δούλεψε ως φύλακας στο Garnier Opera House και έπρεπε να ξοδεύει πολλές συνεχόμενες εβδομάδες στο Παρίσι. Έτσι εξήγησε το πρόβλημα του σε ένα πυροσβέστη.

Αυτός πρότεινε την οροφή και έφτιαξε τη βάση της κυψέλης για μένα, είπε ο Paucton που πιστεύει ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τις μέλισσες είναι καλύτερες στο Παρίσι παρά στην εξοχή.

Τα εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται έντονα στη γεωργία. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο τα έντομα που βλάπτουν τα φυτά αλλά επίσης και τις μέλισσες. Επιπρόσθετα το κλίμα στο Παρίσι είναι πιο ήπιο από τις αγροτικές περιοχές. Ακόμα και το Νοέμβρη οι μέλισσες μου μερικές φορές είναι πολύ απασχολημένες με τη συλλογή του νέκταρ.

Αυτά τα πλεονεκτήματα τα ανακάλυψαν κι άλλοι μελισσοκόμοι. Το δημαρχείο στην 4η περιφέρεια της πόλης πρόσφατα τρύγησαν τα πρώτα 30 κιλά μελιού, στην ταράτσα δε του Grand Palais τρύγησαν 50κιλά. Ένα πολυτελές ξενοδοχείο, μια τράπεζα και το αεροδρόμιο Roissy επίσης αποτελούν κατοικίες μελισσών.

Urban-bees_1463308c

 

Ο Paucton τρύγησε πιο πρόσφατα, στο τέλος του Αυγούστου αφού οι μέλισσες του πέρασαν τις μέρες τους πετώντας ανάμεσα στην Όπερα και στη λεωφόρο του Παρισιού οπού μπορούσαν να βρουν πανέμορφα κίτρινα άνθη.

Το μέλι του πουλιέται στο μαγαζί με τα σουβενίρ της όπερας σε τυπικές παριζιάνικες τιμές στα 15€  τα 125γραμ.

Σχόλια  

 
+1 #1 Μελισσόμαχος 15-09-2010 16:37
Αντε και τον πιστέψαμε!!!...
"Το άλλο.... με τον Τοτό το ξέρετε???
 
 
0 #2 ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΑΠΑΣ 28-12-2010 19:59
ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΗ ΤΡΥΓΑΝΕ ΜΟΝΑ ΜΕΛΙΣΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ν ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ
 

Για Μελισσοκόμους - Ειδήσεις

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 357 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης