Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Παρασκευή, Ιούλιος 10, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Νέα Προιόντα BeeHaus - Μια μοντέρνα κυψέλη

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 19 Votes )

Beehaus - Μοντέρνα κυψέλη για αρχάριουςΗ τεχνολογική εξέλιξη και η πρόοδος, επιφέρει αλλαγές. Η παγκόσμια  συμπάθεια προς τις μέλισσες μετά το φαινόμενο του CCD έχει γεννήσει ένα νέο χομπυ: του Μελισσοκόμου. Μια απο τις νέες εμφανίσεις στο χώρο της μελισσοκομίας είναι η κυψέλη BeeHaus. Ας δούμε την παρουσίαση του προιόντος...

 

 

Ο καθένας απολαμβάνει ένα καλό κομμάτι των φρούτων, αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι μέλισσες έπρεπε μάλλον να σχετίζονται με το ότι τα φρούτα φτάνουν στα χέρια σας. Εντάξει, ίσως όχι πάντα, αλλά χωρίς τις μέλισσες τα περισσότερα φρούτα, τα μούρα, οι ξηροί καρποί και πολλά λαχανικά, ποτέ δεν θα υποστούν γονιμοποίηση και ως εκ τούτου δεν θα αποφέρουν καρπούς. Έτσι, τα μικρά αγόρια και κορίτσια είναι πραγματικά σημαντικά.

 ps_beehaus_buzzworks

Δυστυχώς, οι πληθυσμοί των μελισσών βρίσκονται σε μια παγκόσμια ύφεση κυρίως λόγω του Colony Collapse Disorder (CCD). Υπάρχουν ήδη περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπου απλά δεν υπάρχουν πια μέλισσες. Με τον τρέχοντα ρυθμό μείωσης των πληθυσμών μελισσών στις ΗΠΑ, ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα είναι  χωρίς μέλισσες από το 2030. Αυτό όχι μόνο θα επηρέαζε αρνητικά την τροφή που τρώμε, αλλά θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομία καθώς η επικονίαση των μελισσών είναι υπεύθυνη για πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην ετήσια αξία των καλλιεργειών.

 

Αν και οι επιστήμονες είναι ακόμα αβέβαιοι για την αιτία ή την πιθανή θεραπεία του CCD, πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να κρατήσουν τους πληθυσμούς μελισσών σταθερούς με την αύξηση και διατήρηση περισσότερων μελισσών. Πουθενά δεν είναι πιο σημαντικό από ότι στα αστικά κέντρα, όπου συχνά οι μέλισσες σπανίζουν λόγω έλλειψης περιοχών κατοικίας και των πηγών τροφίμων.

 

Με την αστική γεωργία να απογειώνεται σε όλη την χώρα και άλλα πολλά κράτη, η μελισσοκομία φαίνεται σαν μια φυσική προσθήκη σε οποιαδήποτε αυλή ή κήπο της ταράτσας. Έτσι, από τους ανθρώπους που έφεραν την Eglu, για το σύνολο αυξανόμενων αναγκών των αστικών κοτόπουλων και κουνελιών σας, η Omlet έχει καταλήξει σε ένα απλό, ευχάριστο οπτικά, και εύκολο στη χρήση βιότοπο για τις μέλισσες που αποκαλούν

 

beehaus.

 ps_beehaus_diagram

Η beehaus είναι ένα σύγχρονο σπίτι για τις μέλισσες ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε έναν κήπο στην πίσω αυλή ή στον τελευταίο όροφο. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 

Τριπλή μόνωση - Η beehaus έχει καινοτόμο τριπλή μόνωση για να κρατήσει τις μέλισσες σας ζεστές το χειμώνα και δροσερές το καλοκαίρι. Οι μέλισσες πρέπει να διατηρηθούν σε ένα σταθερό περιβάλλον 35 C. Ελέγχουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας με τη δόνηση στα σώματά τους για την παραγωγή θερμότητας το χειμώνα ή αν κάνει ζέστη το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας τα φτερά τους και φτερουγίζουν για να κυκλοφορούν αέρα στην κυψέλη.

 

Χώρος για το σύνολο της αποικίας

 ps_beehaus_in_garden_large

Οι σύγχρονες μέλισσες χρειάζονται περισσότερο χώρο από ό, τι έκαναν στο παρελθόν, διότι οι βασίλισσες έχουν εκτραφεί ώστε να είναι πιο παραγωγικές στη γέννηση αυγών. Η beehaus χρησιμοποιεί βαθιά πλαίσια (14 "x12") που επιτρέπουν στο σύνολο της αποικίας να ζήσει σε ένα ενιαίο πλαίσιο γόνου. Αυτό απλοποιεί τον έλεγχο των μελισσών σας και διαταράσσει λιγότερο την μέλισσες σε σύγκριση με το να στεγάζονται σε ένα σύστημα διπλής ορόφου. Οι μέλισσες σας θα είναι πιο ήρεμες και πιο εύκολο να εργαστείτε μαζί τους.

 

Η beehaus είναι δύο κυψέλες σε μία

 

Η γονοφωλιά έχει δύο εισόδους - μια σε κάθε άκρο. Υπάρχει αρκετός χώρος για να φιλοξενήσει 22 πλαίσια , ο οποίος είναι διπλάσιος του αριθμού των πλαισίων σε μια παραδοσιακή κυψέλη. Την άνοιξη, όταν η ωοτοκία της βασίλισσας φτάνει στο μέγιστο ποσοστό της, οι μέλισσες σας θα αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς στον αριθμό τους. Ο επιπλέον χώρος στο beehaus σας δίνει τη δυνατότητα:

 

α) να επεκτείνετε την αποικία ως ένα ενιαίο σύνολο

β) να διαιρέσετε την ομάδα σε δύο και να αρχίσει μια δεύτερη αποικία. Αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη διαχείριση της φυσικής παρόρμηση των μελισσών να σμηνουργούν.

 ps_rooftop_beehaus

Η προστατευόμενη είσοδος

 

Η είσοδος έχει μια προστατευμένη περιοχή προσγείωσης που καθιστά εύκολο για τις μέλισσες σας να προσγειωθούν και να περπατήσουν στην κυψέλη. Η beehaus έρχεται πλήρης με προστατευτικό για σφήκες το οποίο περιορίζει το μέγεθος της εισόδου και βοηθά τις μέλισσες να υπερασπιστούν την κυψέλη ενάντια στις σφήκες. Η πόρτα για τις σφήκες μπορεί να περιστραφεί και για να κλείσει την είσοδο αν μεταφέρετε τις μέλισσες σας.

 

Ο καλός αερισμός - Το δάπεδο με σήτα εξασφαλίζει στις μέλισσες σας καλή ροή του αέρα μέσα στην κυψέλη. Επιτρέπει, επίσης, τα συντρίμμια και τα ακάρεα να πέσουν έξω και αυτό βοηθά να κρατήσει τις μέλισσες σας υγιείς.

 ps_two_hives_in_one_large

Ελαφριά, τροποποιήσιμα τμήματα

 

Το beehaus έρχεται με τέσσερις ορόφους που προορίζονται για την αποθήκευση μελιού. Τοποθετείστε τα πάνω από τα πλαίσια της γονοφωλιάς την άνοιξη, όταν οι μέλισσες αρχίσουν να συλλέγει νέκταρ. Οι όροφοι τηρούν το πρότυπο της στάνταρ κυψέλης.

 

Άνετη ύψος εργασίας - Η beehaus υψώνεται πάνω από το έδαφος σε γερά πόδια. Δεν χρειάζεται να σκύβετε για να σηκώνετε βαριούς ορόφους, όπως κάνετε με τις παραδοσιακές κυψέλες. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού θα ελέγχετε τα πλαίσια στην κυψέλη και τα πλαίσια των ορόφων κάθε εβδομάδα. Έχοντας την κορυφή της κυψέλης σε ένα βολικό ύψος και με χώρο δίπλα για τα εργαλεία κάνετε τη δουλειά πολύ ευκολότερη.

 

 

Σχόλια  

 
+1 #1 kwstas 02-11-2010 20:57
kala ola ayta alla ade na valeis thn mia panw sthn allh gia metafora!meta thelei allagh ta plaisia kai o melitoeksagwgea s.einai kalh gia to spiti se katastash anagkhs me thn pethera sas!!! :lol:
 
 
0 #2 Γιώργος 08-12-2010 17:16
Η αλλαγή της θερμοκρασίας απο την μόνωση, θα ξεγελάση τις μέλισσες το χειμώνα, θα βγούν για τροφή και τότε να δούμε πόσες θα γυρίσουν πίσω???? (Παραπλάνηση μελισσών)
 
 
0 #3 δημητριος 22-06-2011 23:11
μεσα σε μια χρονια θα ειναι για πεταμα. αν σκεφτεί κανεισ ότι θα γεμίσει πρόπολη και δεν θα ανοίγει τίποτα.
 
 
+1 #4 δημητριος 22-06-2011 23:14
θα κολισουν όλα τα πλαστικά από την πρόπολη και δεν θα ανοίγουν
 

Για Μελισσοκόμους - Παρουσιάσεις προιόντων

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 1067 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης