Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019
Text Size
Home Μελισσοκόμος Νομοθεσια - Εγκυκλιοι Μέτρα για την αποφυγή παρενόχλησης κατοίκων απο μελίσσια

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 2 Votes )

Μέλισσα σε νερόΕνας φίλος μας ρώτησε:

 

"Οι μελισσες ενοχλουν λουομενους σε πισινα που βρισκεται σε αποσταση 80 μ . Ο ιδιοκτητης εχει τουριστικο καταλυμμα οπου βρισκεται και η πισινα.  Εκανε παραπονα για την ενοχληση και ζητα να απομακρυνθούν οι κυψελες τουλαχιστον το καλοκαιρι.
Εσεις τι προτεινετε να γινει;
 


Η νομοθεσία ειναι σαφής:  

Απαγορεύεται η τοποθέτηση κυψελών μελισσών σε απόσταση μικρότερη των είκοσι πέντε (25) μέτρων από αγροτικούς δρόμους και οδούς και σε απόσταση μικρότερη των πενήντα (50) μέτρων από κατοικημένες οικίες, εκτός εάν περιφράξουν αυτές με ειδικό πλέγμα ύψους δυο μέτρων τουλάχιστον. Οι μελισσοτρόφοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν τις κυψέλες σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από ποιμνιοστάσια και από τόπους ποτίσματος ζώων. Απαγορεύεται επίσης να τοποθετούνται κυψέλες σε καλλιεργημένες ή ακαλλιέργητες εκτάσεις χωρίς γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών. Υποχρεούνται δε οι μελισσοτρόφοι, σε ανάλογο αριθμό κυψελών να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό τους. Τέλος, κατά την τοποθέτηση των κυψελών στην ύπαιθρο να ενημερώνεται ο αρμόδιος αγροφύλακας της περιοχής.

 

 

 

Αν πληρείς τις παραπάνω προυποθέσεις, τοτε δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Για να διευκολύνεις τον γειτονα σου, φρόντισε να τοποθετήσεις ποτίστρες στα μελισσια σου ωστε να τις προτιμήσουν έναντι της πισίνας. Άλλωστε η βόλτα στην πισίνα κάνει κακό στις μέλισσες σου καθώς περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα χλωρίου απο το φυσιολογικό. Επιπροσθετα, οι λουόμενοι φοβούμενοι τις μέλισσες σκοτώνουν εναν αριθμο απο αυτές.

Γενικά ειναι αδύνατον να αποδείξει κανεις οτι μια μέλισσα ανηκει σε μελισσι του τάδε ή του δείνα...όλες οι μέλισσες μοιάζουν μεταξυ τους και δεν κατατάσσονται ευκολα στην κυψέλη τους.

 

Τέλος, 1-2 κιλά μέλι στον κυριο ξενοδόχο, θα δράσουν πολύ καλύτερα κι απο δικηγόρο!

 

 

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε και κάτι ακόμη:

Όταν μεταφέρουμε μελίσσια σε νεα περιοχή φροντίζουμε να τους παρέχουμε μερό απο την ιδια νύχτα. Αν αργήσουμε να βάλουμε τις ποτίστρες, τοτε οι μέλισσες την επόμενη μέρα θα εχουν ηδη σκανάρει την περιοχή και θα εχουν καθορίσει τις πηγες νερου που θα χρησιμοποιήσουν. Οι καθορισμένες πηγές δύσκολα αλλαζουν. Αν ο ξενοδόχος αντιμετωπίζει εντονο προβλημα,, ας αδειάσει για μια μερα την πισινα ενω ταυτόχρονα θα τους παρεχετε νερό σε ποτίστρες, και την επόμενη το προβλημα του θα εχει λυθεί!

 

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε στο προβλημα αυτό.

EllinikoMeli.gr


Σχόλια  

 
0 #1 ΑΝΔΡΕΑΣ 08-09-2010 14:10
Σωστη τοποθετηση απο το Ελληνικο Μελι και απολυτα σωστη το 1-2 κιλά μέλι στον κυριο ξενοδόχο, θα δράσουν πολύ καλύτερα κι απο δικηγόρο!
 

Για Μελισσοκόμους - Νομοθεσία

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 557 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης