Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Κυριακή, Ιούνιος 07, 2020
Text Size
Home Μελισσοκόμος Αρχάριος Μελισσοκόμος Συλλογή δηλητηριου μέλισσας

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 12 Votes )

 

Συλλογή δηλητηρίου μέλισσαςΈνα ποιοτικό προϊόν αναπτύχθηκε με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας για μέγιστη απόδοση, όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τον ιδανικό τρόπο για τη συλλογή του δηλητήριου της μέλισσας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

 


Η συσκευή συλλογής δηλητηρίου,  με ονομασία BV0508 έχει αναπτυχθεί με την ιδέα να κάνει τη συλλογή του δηλητήριου της μέλισσας φυσικά και όσο το δυνατόν ευκολότερη, ενώ την ίδια στιγμή είναι απολύτως αβλαβής για τις μέλισσες. Ξεχάστε τις παλιές άκομψες, τεράστιες, ερασιτεχνικές συσκευές, που λειτουργούσαν με τεράστιες μπαταρίες - το προϊόν αυτό βολικό καθώς μπορεί να είναι, δεν έχει εξωτερικά καλώδια και σύρματα, καθόλου παλιομοδίτικες λεπτομέρειες. Η ακρίβεια της εργασίας είναι εγγυημένη από ένα μικροεπεξεργαστή στο εσωτερικό, με το λογισμικό βελτιστοποιημένο ώστε να παρέχει: εξαιρετικά αποτελέσματα, Ιδιαίτερη επιμέλεια για την υγεία των μελισσών , Εκπληκτικά εύκολο στη χρήση. Η συσκευή συλλογής δηλητήριου μέλισσας αντιπροσωπεύει τον τρέχοντα και πλέον ορθολογικό τρόπο συλλογής δηλητήριου μέλισσας.

 
Η BV0508 λειτουργεί τέλεια από μόνη της, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες μεγέθους AA (LR06), ενσωματωμένες στο πλαίσιο. Με ένα σετ αλκαλικές μπαταρίες, η συσκευή έχει ρυθμιστεί και είναι έτοιμη για χρήση και μέχρι ένα εντυπωσιακό χρονικό διάστημα - 4-5 μήνες. Όλες οι λειτουργίες που υποστηρίζονται από το συλλέκτη δηλητήριου είναι πλήρως αυτόματες.

Τι είναι η  και σε τι διαφέρει από άλλα παρόμοια προϊόντα στην αγορά;


Η συσκευή συλλογής δηλητήριου χρησιμοποιείται για τη συλλογή φυσικού δηλητήριου των μελισσών, με βελτιωμένη τεχνική και δημιουργικό σχεδιασμό.

Πώς λειτουργεί :


Αν είναι τοποθετημένο στην μπροστινή είσοδο της κυψέλης, θα προκαλέσει τις μέλισσες με ήπια ερεθίσματα, κάνοντάς τες να τσιμπούν αλλά να μην πεθαίνουν. Απαιτούνται μόνο μερικά λεπτά για να συλλέξει αρκετά δηλητήριο μέλισσας που να είναι ορατό και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη κυψέλη. Λίγες από αυτές τις συσκευές μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου 10-30 κυψέλες.
IMGP82IMGP83

Η συσκευή συλλογής δηλητήριου είναι ένα μοναδικό σχέδιο, με απαράμιλλα χαρακτηριστικά και ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά που ελέγχονται με μικροεπεξεργαστή. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές συλλογής δηλητήριου αναπτύσσεται με τη φροντίδα για τις μέλισσες στην πρώτη θέση, ενώ εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και εύκολη στη χρήση.

 

 

Πως να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή:


Η συσκευή έχει ένα ενσωματωμένο σετ μπαταριών έτοιμο για χρήση μέσα στο κουτί του. Για να αρχίσετε τη συλλογή δηλητηρίου, τοποθετείστε το γυαλί ακριβώς κάτω από τα τεντωμένα σύρματα στην μπροστινή κεκλιμένη πλευρά της συσκευής.
IMGP85
Η συσκευή δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προσοχή ή τοποθέτηση.
Βάλτε την στην είσοδο της κυψέλης με την πλευρά του γυαλιού και των συρμάτων προς την πόρτα της.

Ενεργοποιήστε τη συσκευή πατώντας το κουμπί στη θέση I. Μετά από 5sec η συσκευή αρχίζει αν λειτουργεί. Μια ένδειξη ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά είναι το τρεμόπαιγμα του πράσινο ή ανοιχτού μπλε LED με όνομα RUN. Κάθε 50sec η συσκευή κάνει παύση για 10sec. Μετά από 40λεπτά λειτουργίας η συσκευή κλείνει αυτόματα. Αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος συλλογής δηλητηρίου σε μία συνεδρία ανά κυψέλη.
Η συσκευή μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα πριν περάσουν τα 40 λεπτά πιέζοντας το κουμπί στη θέση 0.
Όταν η συσκευή κλείσει αυτόματα, και τα δύο LEDs κλείνουν επίσης. Για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή πιέστε το κουμπί στη θέση 0, περιμένετε ένα λεπτό και πιέστε ξανά το κουμπί στη θέση Ι. Σε 5sec η συσκευή είναι και πάλι έτοιμη για χρήση και η ένδειξη RUN θα αναβοσβήσει.
IMGP86
Μετά από 20 ως 40 λεπτά απενεργοποιήστε τη συσκευή, ή αφήστε τη να σβήσει μόνη της αυτόματα. Αφήστε τη συσκευή για 10-20 λεπτά σε σκιερό μέρος χωρίς να αφαιρέσετε το γυαλί. Κάνοντας το αυτό επιτρέπετε στις υπόλοιπες μέλισσες να απομακρυνθούν. Τώρα αφαιρέστε το γυαλί - υπάρχουν λευκοί κρύσταλλοι πάνω του. Αφήστε το σε σκιερό μέρος ώστε να στεγνώσει το δηλητήριο και έπειτα ξύστε το με ένα ξυράφι.

Ωστόσο το δηλητήριο δεν είναι ακόμα έτοιμο. Απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία πριν πωληθεί:


Το ξηραμένο δηλητήριο μπορεί να περιέχει ορατά συστατικά, αυτά πρέπει να αφαιρεθούν. Η τελική ξήρανση γίνεται σε ανοιχτούς γυάλινους σωλήνες χημείου με calcium chloride. Το δηλητήριο στο τελικό του βάρος διατηρείται σε σκοτεινά μπουκάλια, σε ξηρό μέρος αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως. Η εναπομένουσα υγρασία πρέπει να είναι λιγότερο από 10%. Το αφυδατωμένο δηλητήριο μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ψυγείο για πάνω από ένα χρόνο. Για να αυξήσετε την ποιότητα και να το φυλάξετε ακόμα περισσότερο, το δηλητήριο πρέπει να υποστεί - με αυτό τον τρόπο και αποθηκευμένο σε ψυγείο, το δηλητήριο θα αντέξει πάνω από 5 χρόνια!

Πόσο μπορώ να συλλέξω;

Τα στατιστικά λένε ότι κατά τη διάρκεια μιας καλής περιόδου 0,1 ως 0.5 γραμμάρια παράγονται από μία κυψέλη ημερησίως.
Η καλύτερη ώρα συλλογής είναι νωρίς το πρωί, 1-2 ώρες πριν οι μέλισσες αρχίσουν να πετάνε. Η ημερήσια διάρκεια συλλογής μπορεί να είναι από 30 λεπτά ως 2 ώρες τη μέρα.

 

Σχόλια  

 
+13 #1 giorgos 16-10-2010 16:49
370 $ einai shetika fthinoteri apo tis alles kai horis kalodia alla me mpataries.
praktiko.
ta melissia omos tin paragogiki periodo den prepei na eksasthenoun , omos tote mono tha simferei na mazepseis dilitirio.
auta ta melissia tha ginonte epithetika pos tha ta epitheoriseis?
elpizo toulahiston na ehei kali timi to grammario .
 
 
+14 #2 ΠΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 28-11-2010 20:45
ΔΕΝ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ, ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 
 
+8 #3 ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 24-12-2010 07:13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ θα ενδιαφερόμουνα να μάθω που πουλάνε αυτές τις συσκευές
 
 
+8 #4 Τσικόπουλος Ηλίας 25-07-2011 16:48
Έχω δουλέψει τη συγκεκριμένη συσκευή το 2010. Δεν βρήκα όμως αγοραστή για το δηλητήριο που έβγαλα.
Όποιος θέλει να μάθει λεπτομέριες για τη χρήση της συγκεκριμένης συσκευής, μπορεί να μου στείλει E-mail στο οποίο να γράφει το ονοματεπώνυμο και το σταθερό τηλέφωνό του και θα του απαντήσω.
(Τα σχόλια για το δηλητήριο τα διάβασα τυχαία σήμερα 25-7-2011)
 
 
+4 #5 MPALTZIDIS FOTIOS 27-07-2011 18:18
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΚΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ BV0508
 
 
-2 #6 αγγελοσ γονιασ 11-01-2012 19:06
poso dhlhthrio file hlia evgazes bthnthn jkypselh?
 
 
-2 #7 marina 26-07-2012 17:39
[fv]με λενε μαρινα και ειμι απο την κρητη και ασχολουμε με τισ μελισσες μαζι με τον πατερα μου και θα με ενδιεφερε να μαθω για την συλλογη δηλητηριου......θα ηθελα να επεικηνονισουμε για να μαθουμε περισοτερα..[/fv]
 
 
0 #8 eleni dragoumi 24-02-2013 11:16
[fv]ενδιαφερομα ι για δηλητηριο μελισσασ[/fv]και ποθ αγοραζουμε την συσκευη συλλογησ του δηλητηριου
 
 
+2 #9 Ραουζαιος Άγγελος 19-03-2013 16:27
Που μπορώ να το διαθέσω;
Ποσο κοστίζει η συσκευή ;
Και που μπορω να τη προμηθευτώ τη συσκευή ;
Ευχαριστώ
Α.I. Ραουζαιος .
 
 
-6 #10 ΓΙΏΡΓΟΣ 22-03-2013 11:00
ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΆ ,ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΆΘΩ ΠΟΥ ΠΟΥΛΆΝΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟ ΣΥΛΛΈΚΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΊΟΥ.
 
 
+1 #11 θάλεια 19-08-2013 22:19
καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω απο που μπορώ να αγοράσω τη συσκευή αυτή,πόσο κοστίζει και το emailτου κυρίου Τσικόπουλου Ηλία για να τον ρωτήσω παραπάνω πληροφορίες.Ευχαριστώ..
 

Για Μελισσοκόμους - Μελισσοκομία για Αρχάριους

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 399 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης