Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Τρίτη, Ιούλιος 07, 2020
Text Size

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίαςΜέλι

( 33 Votes )

Το μέλι είναι τροφή γνωστή από την αρχαιότητα. Η ανθρωπότητα, μέχρι σχετικά πρόσφατα διέθετε ως γλυκαντική ουσία μόνο το μέλι. Στο μεσαίωνα η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο εισάγονταν από τη Βεγγάλη ή από χώρες της Νότιας Αμερικής και ήταν ένα προϊόν σπάνιο και ακριβό χωρίς καμιά πρόσβαση στις πλατιές μάζες του λαού. Χρειάσθηκε ο αποκλεισμός της Ευρώπης που εφάρμοσε ο Ναπολέων το 1806 για να βιομηχανοποιηθεί η ανακάλυψη που έκανε ο Marggraf το 1747 στο Βερολίνο για την παρουσία ζάχαρης στα κοκκινογούλια. Από τότε που έγινε γνωστός ο τρόπος παραλαβής της, η ζάχαρη επεκτάθηκε και αντικατέστησε το μέλι στην καθημερινή διατροφή μας

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Μέλι

( 22 Votes )

Ζαχαρωμένο ή κρυσταλλωμένο μέλι

Αν αγοράσατε μέλι πρόσφατα κι αυτό κρυστάλλωσε, ζαχάρωσε, πάγωσε, πέτρωσε, διαχωρίστηκε ή κάτι ανάλογο, σίγουρα προβληματιστήκατε για το κατα πόσο μπορείτε να το καταναλώσετε αλλά και αν υπάρχει τρόπος να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Πιθανώς όταν αγοράζετε μέλι να ρωτάτε:

Κρυσταλλώνει εύκολα; Τι να το κάνω οταν κρυσταλλώσει (ζαχαρώσει); Είναι φυσιολογικό Μήπως είναι ένδειξη νοθείας; Μήπως οι μέλισσες είχαν ταϊστεί με ζάχαρη;

Η επιστημονική απάντηση που πρέπει να λάβετε, όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται να την καταννοήσετε, είναι η εξής:

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Μέλι

( 8 Votes )

Πως φτιάχνεται το μέλιΑν ρωτήσεις ένα παιδάκι της πόλης πως φτιάχνεται το μέλι, θα σου πει "το φτιάχνουν οι μέλισσες και το βάζουν στα βάζα του σούπερμαρκετ". Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αγνοούν την πορεία παρασκευής των τροφών μας, εξαιτείας της τυποποιημένης και εκβιομηχανισμένης ζωής μας. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να λύσετε την απορία που έχετε για το "πώς φτιάχνεται το μέλι". Απο τη συλλογή του νέκταρ, την μετατροπή του σε μέλι, την αποθήκευση στις κερήθρες μέχρι την εξαγωγή του απο τις κερήθρες και την αποθήκευση του στα βάζα. Όλα αυτά σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου 5 λεπτών.

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Μέλι

( 23 Votes ) ΚερήθραΟ Ιπποκράτης έλεγε ότι το μέλι ζωηρεύει το χρώμα του προσώπου, ενώ ο Δημόκριτος και ο Αριστοτέλης πίστευαν ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.Η γνώση και η χρήση των προϊόντων της μέλισσας ανάγονται στην αρχαία Ελλάδα και αποτελούν αναμφισβήτητα τμήμα παλαιότερων μέσων, που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής θεραπευτικής.

 

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Μέλι

( 8 Votes )

Το μέλι στα παιδιάΑπό παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιούσαν το φυσικό μέλι στη διατροφή των βρεφών. Οι πρώτες μαρτυρίες γι' αυτό χρονολογούνται από το 900 π.Χ., όπου συνήθιζαν αμέσως με τη γέννηση του νεογέννητου να «στάζουν» στο στόμα του μερικές σταγόνες μελιού. Υπάρχει μια λαϊκή σοφία κατά την οποία, μια κουταλιά μέλι, που δίνεται στο παιδί, ωφελεί την υγεία του πολύ περισσότερο από μια κουταλιά ζάχαρη.

 

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Μέλι

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 6

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 446 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης