Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Τετάρτη, Οκτώβριος 16, 2019
Text Size

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίαςΓύρη

( 1 Vote )

 

Η αξία της Γύρης για τον άνθρωπο

Εισαγωγή

Αναρίθμητες είναι οι ιστορίες αλλά και οι μύθοι που υπάρχουν γύρω από τις μυστηριώδεις δυνάμεις της γύρης και την θρεπτική της αξία. Από αρκετούς αποκαλείται ως το «μοναδικό πλήρες τρόφιμο». Επαγγελματίες αθλητές οι οποίοι δηλώνουν ότι καταναλώνουν γύρη, ισχυρίζονται ότι η απόδοσή τους οφείλεται σε αυτό το «μαγικό τρόφιμο». Αρκετοί έμποροι χρησιμοποιώντας δελεαστικά ονόματα, ετικέτες και περιγραφές κατά το λανσάρισμα διάφορων προϊόντων που περιέχουν γύρη, φτάνουν ορισμένες φορές σε υπερβολές, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες στους ανθρώπους, οι οποίες ακολουθούνται και από υψηλές τιμές στο τελικό προϊόν. Τέτοιες πρακτικές είναι ανέντιμες και πρέπει να αποφεύγονται.

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Γύρη

( 4 Votes )

 

Η μέλισσα, η κοινωνία της, αυτός ο τόσο σοφά οργανωμένος κόσμος που με τα τόσα γλυκά και ωφέλιμα προϊόντα του, δημιουργεί τόσα ερωτηματικά, όσοι είναι και οι κάτοικοι της κυψέλης.
Η γύρη είναι ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της μέλισσας, ίσως το δεύτερο στη σειρά μετά το βασιλικό πολτό.
Από μελισσοκομικής πλευράς προκύπτει η ανάγκη για συγκομιδή της γύρης για δύο βασικά λόγους. Ο ένας είναι για να καλύψει ο μελισσοκόμος τις ανάγκες των μελισσιών την περίοδο που υπάρχει έλλειψη στην έξω βοσκή και ο άλλος για την αξιοποίηση της γύρης από τον άνθρωπο αφού είναι γνωστή και αποδεδειγμένη η θρεπτική και θεραπευτική της αξία, προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσθετο εισόδημα στο μελισσοκόμο.

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Γύρη

( 3 Votes )

Είναι σχεδόν αδύνατο το παιδί με αλλεργικό άσθμα ή ρινίτιδα να αποφύγει τελείως τη γύρη. Mπορείτε όμως να μειώσετε τη δράση της κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας με τους εξής τρόπους: Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Γύρη

( 1 Vote )

Γύρη και αλλεργίεςΗ γύρη, που είναι ο αρσενικός σπόρος των αλλεργιογόνων φυτών, υπάρχει σε αφθονία κυρίως τους μήνες της άνοιξης (Μάρτιο, Aπρίλιο, Mάιο) και προξενεί έντονες αλλεργικές αντιδράσεις ακόμα και από απόσταση. Όσον αφορά τα δέντρα στην Eλλάδα, η ελιά, η καρυδιά, ο πλάτανος, η φουντουκιά, η λεύκα, η ιτιά, η φτελιά, η βελανιδιά, το κυπαρίσσι και το πεύκο δημιουργούν τις πιο συνηθισμένες αλλεργικές αντιδράσεις την εποχή της μεγάλης ανθοφορίας τους.

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Γύρη

( 3 Votes )

Οι θρεπτικές επιδράσεις της γύρης στον ανθρώπινο οργανισμό

 

Τα πολλαπλά συστατικά που περιέχονται στη γύρη, μας πείθουν ότι η γύρη έχει μεγάλη θρεπτική αξία και πιστεύεται ότι κανένα άλλο φυτικό προϊόν δεν θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί. Η γύρη θεωρείται και «φαρμακευτικό προϊόν» λόγω των πολλών ενζύμων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φλαβονοειδών και αντιβιοτικών ουσιών που περιέχονται σ’ αυτή.

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Γύρη

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 441 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης