Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Τρίτη, Ιούλιος 07, 2020
Text Size
Home Καταναλωτης Απορίες

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίαςΑπορίες

( 5 Votes )

Προτιμώ το Ελληνικό Μέλι

Ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε και να πάρουμε μια σίγουρη απάντηση! Τι να προσέξω στο μέλι, πως είναι το ποιοτικό μέλι, γιατί κρυσταλλώνει και πόσο αντέχει, παχαίνει ή αδυνατίζει, βοηθάει σε προβλήματα υγείας ή όχι και άλλα πολλά θα απαντηθούν στο παρακάτω κείμενο με μορφή ερωτ-απαντήσεων απο τους ειδικούς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (κάντε κλικ στην ερώτηση για να προβάλετε την απάντηση)

 

 

 

 

 


 

Βγάζοντας τον βασιλικό πολτό από την κατάψυξη, προκειμένου να τον καταναλώσετε και εφόσον τηρείτε σε καθημερινή βάση την κατανάλωση με την ενδεδειγμένη ποσότητα, το μπουκαλάκι των 10 γραμμαρίων θα αδειάσει σε περίπου έναν μήνα. Στο διάστημα αυτό, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βασιλικού πολτού δεν αλλοιώνονται σε σχέση με τη συντήρησή του στην κατάψυξη. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα είναι προτιμότερο να αποφύγετε την ψύξη απόψυξη του προϊόντος για παραπάνω από μία φορά. Είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς τέτοια δεν έχουν καθοριστεί για τον βασιλικό πολτό ως προϊόν αλλά είναι πιθανό με τις συνεχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας να επηρεάζονται σημαντικά συστατικά του προϊόντος.

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Απορίες

( 10 Votes )

Εργαστήρια ανάλυσης μελιού και άλλων προϊόντων κυψέλης

Χημική ανάλυση μελιού

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Απορίες

( 15 Votes )

Μέλι - μέλι - μέλιΤην περασμένη εβδομάδα έτυχε να βρεθώ σε ένα απο τα Αθηναϊκά νοσοκομεία για να επισκεφθώ ένα κοντινό μου πρόσωπο, το οποίο είχε δυστυχώς προσβληθεί απο τη "νόσο" της εποχής μας, τον καρκίνο. Εκεί έτυχε να συναντήσω τον κύριο Στυλιανό Γιασσά, διακεκριμένο παθολόγο-ογκολόγο. Μετά από λίγη ώρα συζήτησης για την πορεία του ασθενούς και αφού άκουσα ευχάριστα πράγματα η περιέργεια με νίκησε και έθεσα την κρίσιμη ερώτηση στον ιατρό: Γιατρέ, ποια πρέπει να είναι η σχέση των καρκινοπαθών με το μέλι και το βασιλικό πολτό; Να τρώνε ή όχι;

 

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Απορίες

( 7 Votes )

Υπάρχει η εντύπωση στους περισσότερους ότι οποιοδήποτε μέλι και αν προμηθευτούμε θα είναι πλήρως αγνό και φυσικό. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.


Δυστυχως ορισμενες αλλά σπάνιες φορες το μελι μπορεί περιέχει ουσίες που είναι λίγο ή πολύ επικίνδυνες ή να μην είναι τόσο αγνό όσο νομίζουμε.

Ας δούμε τους παράγοντες που υποβαθμίζουν το μέλι σήμερα, αρχίζοντας απ' τους πιο ανώδυνους και καταλήγοντας στους πιο επικίνδυνους:

Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Απορίες

( 1 Vote )

Ζάχαρη ή μέλι; 

Υπάρχει γενικώς μια σύγχυση σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές γλυκαντικές ουσίες. Ακόμα και μεταξύ των διατροφολόγων υπάρχει διχασμός για το πόσο το μέλι είναι πιο ωφέλιμο από την ζάχαρη και εάν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο. Πολλοί άνθρωποι επίσης πιστεύουν πως έχουν τις ίδιες θερμίδες και συνεπώς την ίδια επίδραση στην σιλουέτα μας! Το μέλι όμως έχει αρκετά πιο πολλές, για την ακρίβεια ένα κουταλάκι μέλι έχει 64 θερμίδες ενώ αντίστοιχα η ζάχαρη μόλις 46. Παρ΄όλα αυτά το μέλι είναι καλύτερη και πιο έξυπνη επιλογή από τη ζάχαρη. Ας δούμε γιατί.. Διάβασε περισσότερα...

Για καταναλωτες - Απορίες

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 411 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης