Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Παρασκευή, Ιούλιος 10, 2020
Text Size
Home Καταναλωτης Απορίες Η σχέση των καρκινοπαθών με το βασιλικό πολτό και το μέλι

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 15 Votes )

Μέλι - μέλι - μέλιΤην περασμένη εβδομάδα έτυχε να βρεθώ σε ένα απο τα Αθηναϊκά νοσοκομεία για να επισκεφθώ ένα κοντινό μου πρόσωπο, το οποίο είχε δυστυχώς προσβληθεί απο τη "νόσο" της εποχής μας, τον καρκίνο. Εκεί έτυχε να συναντήσω τον κύριο Στυλιανό Γιασσά, διακεκριμένο παθολόγο-ογκολόγο. Μετά από λίγη ώρα συζήτησης για την πορεία του ασθενούς και αφού άκουσα ευχάριστα πράγματα η περιέργεια με νίκησε και έθεσα την κρίσιμη ερώτηση στον ιατρό: Γιατρέ, ποια πρέπει να είναι η σχέση των καρκινοπαθών με το μέλι και το βασιλικό πολτό; Να τρώνε ή όχι;

 

 

Η απάντηση δόθηκε αβίαστα: ΣΑΦΩΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ!

 

Οι πληροφορίες που μου έδωσε ήταν πάρα πολλές, αλλά δυστυχώς χωρίς βάθος ιατρικών γνώσεων δεν κατάφερα να συγκρατήσω ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτά. Μου έμειναν όμως ορισμένα πράγματα τα οποία στη συνέχεια διερεύνησα και θεωρώ ότι οφείλω να τα παρουσιάσω. Μου είπε λοιπόν ο κύριος Γιασσάς(σε ελεύθερη απόδοση):

 

Οι ασθενείς που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον καρκίνο, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που έχουν ακόμα στον οργανισμό τους τα καρκινικά κύτταρα και σε αυτούς που τα έχουν αφαιρέσει επιτυχώς. Στην κάθε περίπτωση ισχύουν διαφορετικά πράγματα τα οποία όμως βασίζονται σε απλές διαδικασίες και σκέψεις.

 

Ο ασθενής που έχει αφαιρέσει τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να καταναλώσει άφοβα ποσότητες μελιού και βασιλικού πολτού χωρίς να έχει τίποτα να φοβάται. Απεναντίας, η κατανάλωση βασιλικού πολτού εφοδιάζει τον οργανισμό μας με μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν απο τα ελεύθερα καρκινικά κύτταρα προλαμβάνοντας την ανάπτυξη τους. Το ίδιο ισχύει και με το μέλι που φέρει δεκάδες ιχνοστοιχεία που αντιτίθενται στην εμφάνιση καρκινικών κυττάρων κάθε είδους και ενισχύουν τη σωστή αναπαραγωγή των κυττάρων.

Τα παραπάνω ισχύουν σαφώς και για ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ παρουσιάσει βλαστικούς όγκους (καρκινώματα) και συνεπώς κατατάσουμε το μέλι και το βασιλικό πολτό σε μία απο τις καλύτερες αντι-καρκινικές τροφές!

 

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά για τους μη θεραπευμένους καρκινοπαθείς, δηλαδή αυτούς που φέρουν τα καρκικινά βλαστώματα στο σώμα τους σε σημεία που δε είναι δυνατή η αφαίρεση τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο κύριος Γιασσάς μου ανέφερε πως τα καρκινικά κύτταρα έχουν την τάση για συνεχή πολλαπλασιασμό. Κι ένα κύτταρο το οποίο πολλαπλασιάζεται διαρκώς, δεν κάνει τίποτα περισσότερο απο το να καταναλώνει ενέργεια. Πολλή ενέργεια! Και που τη βρίσκει αυτή την ενέργεια? Στις τροφές που προσλαμβάνει το σώμα μας. Στους υδατάνθρακες, στα λιπίδια και στα σάκχαρα. Ένα φυσιολογικό κύτταρο παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται απο την τροφή, ενώ τα καρκινικά κύτταρα προσλαμβάνουν σάκχαρα απο το συκώτι ή έτοιμα σάκχαρα των τροφών. Μάλιστα η ποσότητα κατανάλωσης σακχάρων για ένα καρκινικό κύτταρο εκτιμάται πως είναι 15 τουλάχιστον φορές μεγαλύτερη απο τα φυσιολογικά. Αυτό έχει ως συνέπεια η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων να ενισχύει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και την εξάπλωση-μεγεθυνση του όγκου.

 

Ως παράδειγμα ο κύριος Γιασσάς μου ανέφερε πως η πιο δαπανηρή και ακριβής μέθοδος διάγνωσης καρκίνου είναι η τροφοδότηση του οργανισμού με ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ. Αυτή αμέσως απορροφάται απο τα καρκινικά κύτταρα που έχουν ανάγκη για ενέργεια και ένας ανιχνευτής ακτινοβολιών (τομογράφος εκπομπής ποζιτρονίων) ανιχνεύει περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση της φρουκτόζης και τις μαρκάρει ως ύποπτες.

 

Απο όλο το παραπάνω ο γιατρός μου εξέφρασε το συμπέρασμα πως η κατανάλωση σακχάρων και γλυκών τροφών είναι μια κατάσταση εξάρτησης για τους "ενεργούς" καρκικοπαθείς (αν μου επιτρέπεται ο όρος), γεγονός που οφείλεται στη φυσική ανάγκη του οργανισμού για πρόσληψη περισσότερων σακχάρων απο τα (καρκινικά)κύτταρα.

  • Συνεπώς μια μειωμένη κατανάλωση σακχάρων (φρουκτόζης, γλυκόζης, σουκρόζης κλπ) θεωρείται πως επιβραδύνει την επέκταση ενεργών καρκινικών κυττάρων.
  • Για το βασιλικό πολτό δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη σύμφωνα με το γιατρό ακόμα και σε αυτή την περίπτωση

 

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι έχετε ανάλογα προβλήματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα γιατρό, κι εκείνος θα σας δώσει όλες τις οδηγίες για τη περίπτωση σας.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΓΙΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

Προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης

Για καταναλωτες - Απορίες

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 1068 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης